Elandrun
Datum: 04-04-2010
Locatie: Lelystad

Dit evenement wordt niet door V3C zelf georganiseerd!

DE 11e ELAND BEHENDIGHEIDSPROEF OP HET CIRCUIT IN LELYSTAD!

Voor de elfde keer zal op zondag 4 april 2010 vanaf 9.00 uur in Lelystad het (in)spannende voorjaarsevenement worden georganiseerd. Voor de leden van de Volvo clubs staat het Midland Circuit in Lelystad weer de hele dag ter beschikking.

PROFESSIONEEL
Ook dit jaar wordt dit evenement georganiseerd door de VKV en het Team Wimedo. De rijtijden worden weer direct digitaal weergegeven. De deelnemers starten één voor één vanaf circa 10.00 uur. Om dit mogelijk te maken is voorinschrijven noodzakelijk. Bijrijders moeten minimaal 16 jaar zijn.DIVERSE CLUBS
Dit jaar zijn door de V44 organisatie de Volvoclubs en registers uitgenodigd van de Katterug, V 340-360,
V 240-260, V 700-900, V 850-70 en P 1800 ES. Ondanks het imposante moderne geweld wil ik met nadruk de oer Volvos aan moedigen om mee te doen. Voorwaarde is dat er ook alleen gereden mag worden in clubautos.
Lidmaatschap van één van de Volvo clubs of registers is uiteraard verplicht. Wat ook verplicht is dat de auto is voorzien van geldige APK en geschikt is en uitsluitend bedoeld is voor deelname aan het normale weg verkeer.
Deelname kosten van deze Eland proef is dit jaar 15. De Volvo Klassieker Vereniging financiert deze dag en geeft haar leden 5,-- korting, op vertoon van je lidmaatschapspas, let hier zelf even op.
U rijdt geheel voor eigen risico en vergeet de helm niet.

INSCHRIJVING.
Deelname uitsluitend bij voorinschrijving! U kunt zich per mail opgeven via http://www.v44.nl/elandrun/contactelandrun.php en wel voor 25 maart 2010. Dit jaar is de aanmelding via de website van de VKV. Vul de gevraagde gegevens in en klaar ben je. De betaling en ondertekening doe je op de dag zelf tussen 9 en 10 uur.
De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers te weigeren of uit te sluiten.

OP HET CIRCUIT
Op het circuit, dat volledig is voorzien van asfalt, is door middel van pylonen een parcours uitgezet met daarin een aantal pittige bochten. De rijders en hun Volvos moeten proberen om dit parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Iedere rijder kan meerdere pogingen wagen. Daardoor wordt het parcours vertrouwder en de kans op een mooie klassering groter. Er zijn ruime groenstroken en uitrijstroken rond het parcours zodat de risicos minimaal zijn. Desondanks is deelname geheel voor eigen risico. Het is al vele jaren perfect verlopen en we willen dat dit jaar weer op dezelfde prettige wijze doen. Publiek op de baan is absoluut niet toegestaan. Aanwijzingen van de speaker, de veiligheid marchals en starter moeten strikt worden opgevolgd. Het spreekt voor zich dat de organiserende verenigingen en personen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

HOE HARD?
De rondetijden worden weer volautomatisch geklokt. Deelnemers worden door de organisatie ingedeeld in een aantal klassen. Het spreekt voor zich dat het verschil tussen een B4B een B20, B30 of zelfs een B5234 (850) tamelijk groot is. Toch sluiten we verrassingen niet uit. Sommige oudjes zijn kwieker dan ze eruit zien maar het komt vooral op stuurmanskunst aan.
De regels en klassen worden weer duidelijk ter plaatse aangegeven. Deelnemers krijgen van tevoren uiteraard instructie.
Aan het einde van de dag tegen 17.00 uur sluiten we het evenement af.


PUBLIEK WELKOM!
Toeschouwers hebben vorige keren genoten! Dus ook voor leden die niet zelf met hun auto het circuit op willen en voor familieleden en vrienden, belooft dit evenement zoals ieder jaar weer een aantrekkelijk schouwspel te worden. Iedereen die Volvo een warm hart toedraagt wordt hierbij uitgenodigd om te komen kijken. Vele kijkers werden enthousiaste deelnemers!


ETEN EN DRINKEN
In de kantine worden tegen redelijke prijzen koffie, broodjes en snacks geserveerd. Vanuit de kantine kunnen de rijders op het circuit in de gaten worden gehouden. Hopelijk is het weer net zulk mooi weer als vorige jaren. Dan is het nog leuker om op de verhoogde tribune te zitten. Hier vandaan is het hele circuit te overzien. Wel een vriendelijk maar dringend verzoek; houdt het terrein schoon er staan voldoende afvalbakken, gebruik ze ook. Het is niet de bedoeling dat de vrijwilligers tijd moeten besteden aan het opruimen van papier, etensresten etc.


WAAR IS HET PRECIES?
Het Midland Circuit ligt aan de Talingweg 89 bij Lelystad in de Flevopolder en is vanuit de richting Amsterdam of uit het noorden van het land heel goed bereikbaar via de A6. Als u via Utrecht en Amersfoort komt, neemt u het beste de A27 van Hilversum naar Almere en daarna de A6 naar Lelystad, afslag 10. Het vliegveld en daarna testcircuit RDW en ANWB staat daar al op de borden aangegeven.
Natuurlijk kan deze dag geen succes worden zonder vrijwilligers, wie meld zich aan?
Wat heb je daar voor nodig? Een goed humeur ( een paraplu ) en een paar sport schoenen.

Tot 4 april
Rob straatman
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright