Limburg; landschap vol uitdaging en verassing
Datum: 25-07-2009
Locatie: Limburg

Dit is een door V3C georganiseerd evenement



Het Juweel van Limburg:

De rit is circa 130 kilometer lang, door heuvelachtig gebied. We gaan duits, nederlands en belgisch gebied. Het drielandenpunt is in de route opgenomen.
Aanvang 11:00 dan heeft iedereen de tijd om naar het zuiden Waar: verzamelplaats is M(H)otel van der Valk, Heerlen (http://www.valk.com) Overnachten, uitslapen en lang ontbijten is daar mogelijk. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Impressie van de rit:
We gaan het voormalige vierlandenpunt thans drielandenpunt zien, we rijden direct lang de grenspaal nummer 1. Verder rijden we lang Moresnet met zijn grote trein brug. We rijden vanuit Sippenaeken via een voormalige smokkelweg naar Kuttingen. We rijden de bekende Eperberg omhoog. En komen uit bij "Moeder de Gans" in Teuven. Waar Beatrix haar buitenverblijf heeft en waar ze wel een te bewonderen valt in de exclusieve herberg "De gouden Draek", dan rijden we verder naar Aubel waar op de zondag een markt is. Vandaar rijden we naar een oud klooster Val Dieu. Ook een mooie pleisterplek, dan rijden richting Vise - Eijsden naar Nederland. Achter de begraafplaats van Margraten door rijden we naar Slenaken en via Gulpen waar we boven op de berg kunnen genieten van panorama. Rijden we naar Wittem waar we ons van onze zonden kunnen ontdoen (lukt mij dus nooit). Dan gaan we een stuk Amstel Gold Race rijden met de auto. We beginnen bij de beruchte Eijserberg en rijden dan naar Ransdaal. Van hieruit rijden we dan via Ubachsberg weer terug naar het Motel van der Valk.


In de rit zitten genoeg pleisterplekken waar we kunnen stoppen voor een drankje.

Onderdeel van de rit is een stukje puzzelrit, hier kan een navigatie systeem of kaart helpen, dus dat is geen overbodige luxe.

Mocht je nog meer informatie willen, hoor ik het van je.

Opgeven kan vanaf vandaag. Stuur daarvoor een mail naar evc@volvo300club.nl met vermelding van lidnummer en hoeveel personen.

Met volvo groet,
Paul en Erik
De evenementencommissie

Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright