16 Oldtimerdag Ruinerwold
Datum: 18-08-2008
Locatie: Ruinerwold

Dit evenement wordt niet door V3C zelf georganiseerd!

OLDTIMERDAG RUINERWOLD

een van de grootste openlucht oldtimerevenementen van Noord en Midden-Nederland.

1.400 deelnemende voertuigen
25.000 bezoekers
voertuig en deelnemer staan centraal
geen inschrijfgeld en geen entreegeld verschuldigd
11 verschillende soorten voertuigen met historische waarde
2 km afgesloten parcours in het centrum van Ruinerwold

vragen of opmerkingen
mail ons

correspondentieadres
Pieter Jochemswal 26
7961 DD Ruinerwold
Oldtimerdag Ruinerwold in het kort

Motto: zien en gezien worden
De organisatie heeft het motto "zien en gezien worden" hoog in het vaandel. Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde, waarbij het voertuig en zijn beheerder centraal staan. De deelname aan oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen maar in het algemeen wordt de leeftijd van 25 jaar als grens aangehouden. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1976 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.
De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt.
Dit alles is bepalend voor het "gezicht" van de Ruinerwoldse Oldtimerdag.

Organisatie
De Stichting Oldtimerdag Ruinerwold bestaande uit een bestuur van 12 personen is verantwoordelijk voor de voorbereidingen:
» sponsoring
» parcours
» werving deelnemers
» publiciteit
» veiligheid en verzorging
» vrijwilligers

De voertuigen
In de loop van de jaren zijn 11 verschillende categorieën ontstaan:
Auto's
Tractoren
Motoren
Legervoertuigen
Brommers
Solexen
Vrachtwagens
Scooters
Stationaire motoren
Caravans
Fietsen

Het parcours

Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een 2 km lang afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. Het dorp Ruinerwold maakt deel uit van de groene plattelandsgemeente De Wolden in Zuidwest Drenthe. In het parcours bevinden zich 5 horecabedrijven met bijbehorende voorzieningen.

De dag

Om 8 uur 's morgens wordt de doorgaande weg in de kern van het dorp afgesloten voor verkeer, de voertuigen worden direct opgesteld bij binnenkomst waarna men zich moet melden bij de inschrijftafel. Iedere deelnemer ontvangt hier de benodigde informatie voor de dag inclusief enkele consumptiebonnen. Rond 11:00 uur vertrekken de tractoren voor hun toertocht van 20 km, zij zijn rond 14:00 uur weer terug in het parcours. Tussen 12:45 en 16:15 uur maken alle andere voertuigen hun rondrit van 40 km. Na de toertochten komen alle voertuigen terug in het dorp voor bezichtigingen. Om 17:00 uur wordt de dag afgesloten met het uitreiken van een vaantje.
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright