Elandrun 2006 - Midland Circuit Lelystad
Datum: 09-04-2006
Locatie: Met je eigen auto op het circuit te Lelystad

Dit is een door V3C georganiseerd evenement

Voor de zevende keer zal op zondag 9 april 2006 vanaf 9.30 uur in Lelystad de 'Elandrun' worden georganiseerd. Aanvankelijk was er twijfel over de datum, maar 9 april is de enige juiste!!! Op die zondag staat het Midland Circuit in Lelystad (naast het vliegveld) voor de leden van de Volvoclubs weer de hele dag ter beschikking.

PROFESSIONEEL
Ook dit jaar zullen we weer samenwerken met het Team Wimedo. De rijtijden worden weer direct digitaal weergegeven. Ook kunnen de tussenstanden weer worden afgelezen en uitgeprint. De deelnemers starten één voor één vanaf circa 10.30 uur. De organisatie zal er door inzet van meer mensen alles aan doen om de wachttijden zo kort mogelijk te houden en op tijd te starten. Een bijrijder moet minimaal 16 jaar of ouder zijn en wordt slechts één uur toegestaan. De tijd hiervoor wordt op de dag zelf bekend gemaakt.

De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers te weigeren of uit te sluiten.

HELMEN OP
Een nieuwe voorwaarde van de gemeentelijke vergunning en de daaraan gekoppelde verzekering is dit jaar dat door iedereen die op het Midlands circuit rijdt (dus ook wij) een helm moet worden gedragen. Probeer er zelf één te regelen en anders zijn een beperkt aantal beschikbaar op het circuit.

Buiten de Volvo 300 Club doet ook de V-44 vereniging mee, evenals het Volvo 164 register, het 6 cilinder zijklep register, het Volvo 700/900 register, het Volvo 850/70 register en het Volvo P1800 register. Voorwaarde is dat er alleen gereden mag worden in autos die bij deze clubs geregistreerd staan. Voor de overige type Volvos kan door de organisatie een beperkt aantal wildcards worden afgegeven. Inschrijven en starten van de wild card categorie vanaf 12.00 uur. Lidmaatschap van één van de Volvoclubs of registers is uiteraard wel verplicht

De deelnamekosten aan deze dag zijn slechts 10,- !!!

U rijdt geheel voor eigen risico. En denk er dus om voor 2006 geldt ook: HELM VERPLICHT!


Bij voorinschrijving weet u zeker dat u kunt deelnemen! U kunt zich opgeven tot 6 april 2006 via het adres, faxnummer of E-mail dat verderop staat vermeld.

OP HET CIRCUIT
Op het circuit, dat volledig is voorzien van asfalt, is door middel van pylonen een parcours uitgezet met daarin een aantal pittige bochten. De rijders en hun Volvos moeten één voor één proberen om dit parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Iedere rijder kan meerdere pogingen wagen. Daardoor wordt het parcours vertrouwder en de kans op een mooie klassering groter. Er zijn ruime groenstroken en uitrijstroken rond het parcours zodat de risicos minimaal zijn. Desondanks is deelname geheel voor eigen risico. Het is al 6 jaar perfect verlopen dus we willen dat dit jaar weer op dezelfde prettige wijze doen. Publiek op de baan is absoluut niet toegestaan. Aanwijzingen van de speaker, de veiligheidsmarshalls en starter moeten strikt worden opgevolgd. Het spreekt voor zich dat de organiserende verenigingen en personen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

HOE HARD?
De rondetijden worden weer volautomatisch geklokt. Deelnemers worden door de organisatie ingedeeld in negen klassen. Het spreekt voor zich dat het verschil tussen een B14, een B172, B19, B200 of een van de motoren van de andere deelnemende volvo typen (bijv. de B245 uit de 850) tamelijk groot is. Toch sluiten we verrassingen niet uit. Sommige oudjes zijn kwieker dan ze eruit zien! Maar het komt vooral op stuurmanskunst aan. Zie de uitslag van 2005; een amazon reed de snelste tijd, gevolgd door een 740 Turbo! Niet het aantal PKs is dus bepalend.

De klassen starten aanvankelijk eerst om en om. Ieder uur een andere klasse. Vanaf 14.00 uur kan iedereen weer starten. De regels en klassen worden weer duidelijk ter plaatse aangegeven. Deelnemers krijgen van tevoren uiteraard instructie.

Aan het einde van de dag tegen 17.00 uur wordt weer de balans opgemaakt en is er in of bij de kantine de prijsuitreiking. Dit jaar zullen er bij voldoende deelname vanuit onze club voor het eerst ook bekers beschikbaar zijn voor de Volvo 300 rijders

PUBLIEK WELKOM!
Toeschouwers hebben vorige keren genoten! Dus ook voor leden die niet zelf met hun auto het circuit op willen en voor familieleden en vrienden, belooft dit evenement, weer een zeer aantrekkelijk schouwspel te worden. Iedereen die Volvo een warm hart toedraagt wordt hierbij uitgenodigd om te komen kijken. De vele kijkers zorgen voor een goede sfeer en werden later enthousiaste deelnemers!

ETEN EN DRINKEN
In de kantine worden tegen redelijke prijzen koffie, broodjes en snacks geserveerd. Vanuit de kantine kunnen de rijders op het circuit in de gaten worden gehouden. Hopelijk is het weer net zulk mooi weer als vorige jaren. Dan is het nog leuker om op de verhoogde tribune te zitten. Hier vandaan is het hele circuit te overzien. Overig een vriendelijk verzoek; houdt het terrein schoon. Vorig jaar hebben wij nog veel tijd besteed aan het opruimen van papier, etensresten etc.

WAAR IS HET PRECIES?
Het Midland Circuit ligt aan de Talingweg 89 bij Lelystad in de Flevopolder en is vanuit de richting Amsterdam of uit het noorden van het land heel goed bereikbaar via de A6. Als u via Utrecht en Amersfoort komt, neemt u het beste de A27 van Hilversum naar Almere en daarna de A6 naar Lelystad. Het vliegveld en daarna testcircuit RDW en ANWB staat daar al op de borden aangegeven. Houdt vervolgens links aan naar het Midlands Circuit.

Ook namens de organisatoren van de Volvo Elandrun; tot 9 april 2006!


--------------------------------------------------------------------
Deelnemen aan de Elandrun?? Vul het aanmeldformulier in vóór 6 april!
--------------------------------------------------------------------

Voor verdere gegevens kun je nog op de site van de organisator kijken:
Midland Circuit Lelystad
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright