Schouwdag
Datum: 26-05-2018
Locatie: Lienden

Dit is een door V3C georganiseerd evenement

Uw Volvo 300 Serie technisch bekeken


Heeft u altijd al willen weten in welke staat uw Volvo 300 Serie zich nu echt bevind?

Op 26 mei heeft u de mogelijkheid om uw Volvo 300 Serie aan een technische keuring te onderwerpen. Het doel van deze keuring is om een goed beeld te krijgen van de technische staat van uw Volvo 300 Serie. Hierbij wordt ook de staat van de carrosserie meegenomen.

Deze keuring wordt gedaan zonder enig commercieel belang en gaat ook veel verder dan de minimale APK keuringseisen. Veel 300 serie eigenaren bieden hun auto aan ter keuring en vaak na enige reparaties komt de auto dan weer terug met een geldige APK. Maar wat we niet weten is hoe nu werkelijk de conditie van de auto is. Ook kan ik mij voorstellen dat je zon opdracht ook niet gemakkelijk aan een garage geeft: kijk mijn auto maar helemaal na tot in de details. Daar zit het risico in dat de garagist op zoveel punten op en aanmerkingen heeft dat de eigenaar de moet in de schoenen zinkt. Daarbij hebben we ook nog het praktische probleem dat de meeste monteurs eigenlijk de 300 serie helemaal niet kennen en dus ook niet op de hoogte zijn van de sterke en zwakke punten van deze auto.

Deze schouwingen doe ik nu al 3 jaar voor onze zuster vereniging het Volvo 240-260 register, daar speelt eigenlijk hetzelfde. De auto’s worden jaarlijks onderhouden en gekeurd, maar niemand weet hoe het er nu eigenlijk voorstaat. Uit de schouwingen van de afgelopen 3 jaar zijn al veel verrassingen naar voren gekomen met uiteindelijk resultaat dat de betreffende auto’s systematisch worden aangepakt en de kwaliteit van de auto’s steeds beter wordt. Met de uitkomsten van de schouwing kun je tenminste een goede planning maken en voorruit kijken.

Voor wie is deze schouwing nu bedoeld?

Juist ook de niet zelf sleutelaar heeft behoefte aan inzicht in de toestand waarin zijn of haar auto verkeerd. Dus ook vooral diegene die zelf niet zo technisch heeft baat bij deze schouwing. Maar natuurlijk zijn ook de sleutelaars van harte welkom, samen bekijken we de auto en geven we adviezen waar je weer mee vooruit kan. We hebben een vaste werkwijze met een uitgebreid keuringsrapport. Deze lijst werken we helemaal af en krijgt de eigenaar aan het einde van de schouwing mee naar huis.

Opgeven voor deze schouwing.

evc@volvo300club.nl
Dat kan via onze evenementen coordinator Mark Smeets. Houd rekening met het feit dat we ongeveer 1,5 uur per auto nodig hebben om de lijst af te lopen. Dit betekend dat het aantal auto’s dat we op 1 dag kunnen doen, beperkt is. Het maximaal aantal inschrijvingen zal rond de 10 stuks zijn. Aan de hand van de inschrijvingen maken we een tijdsplanning zodat u weet wanneer u verwacht wordt. Uiteraard bent u eerder welkom voor een kop koffie en een stuk gezelligheid.

Locatie:
Svenska Bildelar
Achterstraat 7
4033 BM Lienden

Ik hoop u op 26 mei te mogen begroeten.

Gerard Mulder
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright