Toertocht achterhoek
Datum: 03-06-2012
Locatie: Doetinchem

Dit is een door V3C georganiseerd evenement

Achterhoektoertocht zondag 3 juni
Zondag 3 juni a.s. wordt de tweede editie van de “zand- en landwegenroute” gereden. Na het succes van vorig jaar is besloten om de route langer te maken en er nog meer onverharde wegen in op te nemen. Waar de tocht vorig jaar een omtrekkende beweging rond Winterswijk maakte, wordt dit jaar via de bossen van Doetinchem naar Lochem gereden. Dit betekent dat de route geheel binnendoor leidt en vooral veel van de schitterende Achterhoekse natuur gezien wordt. Net als vorig jaar is de route zowel beschikbaar in ingetekende kaarten (van Google Maps) als in een woordelijke beschrijving. De totale lengte van begin- tot startpunt bedraagt zo’n 65 kilometer. Bedenk daarbij dat de gemiddelde snelheid laag zal zijn en je er met een pauze en eventuele wandeling tussendoor minimaal 2 uur over doet, ondanks de relatief korte afstand. Omdat we in de Achterhoek nog altijd behoorlijk veel opengestelde zandwegen hebben en de route ook in kaarten is ingetekend, is het goed mogelijk om buiten de route om een rondje door het bos te rijden en veel plezier te beleven aan je achterwielaangedreven auto. Maar ook voor de rust- en natuurzoekers is deze route schitterend!

Menig clublid zal siteje.com kennen: een website vol foto’s en verslagen van evenementen van de Dafclub en Volvo 300 Club. Een fotoverslag van de vorige editie van de zand- en landwegenroute is te vinden via de volgende link: http://www.siteje.com/evenementen2011/v3cachterhoek.html.

De startlocatie van de route van dit jaar is restaurant McDonald’s, direct naast afslag 4 (Doetinchem-Oost) van snelweg A18, adres Ettenseweg 1, 7004GX Doetinchem.
De eindlocatie is “Eethuis De Kale Berg”, Lochemseweg 22, 7244 AB Barchem. Zodoende kan er zowel voor aanvang als na afloop van de route nog even wat gegeten of gedronken worden.

We verzamelen vanaf 10.00 uur en vertrekken om 11.00 uur.
Tijdig aanmelden voor dit evenement wordt op prijs gesteld (aanmelden kan via evc@volvo300club.nl). De routekaarten en –beschrijving worden dan toegestuurd zodat je deze zelf kunt uitprinten. Gelieve bij problemen met het openen en/of printen van de kaarten en beschrijving contact op te nemen met AndrĂ© of Joost, zodat tijdig naar een oplossing kan worden gezocht.

Het gebruik van een navigatiesysteem is toegestaan, het meenemen van een navigator wordt aanbevolen!
Graag tot ziens op 3 juni!
Vriendelijke groet,
André Minet (V3C-evenementencoördinator) en Joost Ruizendaal

PS Voor diegenen die houden van enige research, via onderstaande link kom je bij een artikel over Eethuis De Kale Berg dat een tijdje terug in de lokale krant heeft gestaan:
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/september/14/klanten_stellen_a_tientallen_jaren_ervaring_zeer_/
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright