Elandrun 2012
Datum: 01-04-2012
Locatie: Midland Circuit, Lelystad

Dit evenement wordt niet door V3C zelf georganiseerd!

De Volvo Eland-Run 2012 wordt wederom georganiseerd op het MIDLAND Circuit te Lelystad.

De Eland-Run wordt gehouden op zondag 1 april.DE 13e ELAND BEHENDIGHEIDSPROEF OP HET MIDLAND CIRCUIT IN LELYSTAD!

Voor de 13e keer zal op zondag 1 april 2012 vanaf 9.30 uur in Lelystad het (in)spannende voorjaarsevenement worden georganiseerd. Voor de leden van de Volvo clubs staat het Midland Circuit in Lelystad weer de hele dag ter beschikking.

PROFESSIONEEL

Ook dit jaar wordt dit evenement mede georganiseerd door het Volvo rallyteam De deelnemers starten één voor één vanaf circa 10.00 uur. De organisatie zal er alles aan doen om de wachttijden zo kort mogelijk te houden en op tijd te starten. Bijrijders moeten minimaal 16 jaar zijn.

DIVERSE CLUBS

Dit jaar zijn door de organisatie de Volvoclubs en registers uitgenodigd van de Katterug, V 340-360, V 240-260, V 700-900, V 850-70 en P 1800 ES. Ondanks al het imposante moderne Volvo geweld staat de Elandrun met name open voor de oer Volvos. Zeker als u met uw klassieker meer rijvaardigheid wilt opdoen. De rijders van het Volvo Rallyteam willen u graag begeleiden tijdens een van uw rondes.

Voorwaarde is wel dat er alleen gereden mag worden in clubautos. Lidmaatschap van één van de Volvo clubs of registers is uiteraard verplicht. Wat ook verplicht is dat de auto is voorzien van geldige APK en geschikt is en uitsluitend bedoeld is voor deelname aan het normale weg verkeer.

Deelname kosten van deze Eland Run is dit jaar 15,00. De Volvo Klassieker Vereniging financiert deze dag en geeft haar leden 5,-- korting, op vertoon van het V44 pasje, let hier zelf even op tijdens het inschrijven.

U rijdt geheel voor eigen risico en vergeet de helm niet.INSCHRIJVING.

Deelname uitsluitend bij voorinschrijving! U kunt zich per mail opgeven via www.volvo-elandrun.nl door gebruik te maken van het onderstaande formulier. U kunt het formulier ook afdrukken en opsturen maar: Volvo Elandrun 2012, p/a Achterstraat 7 4033 BM Lienden

Doe dit wel voor 20 maart 2012 om verzekerd te zijn van deelname. Vul de gevraagde gegevens in op het contactformulier. De betaling en ondertekening doet u op de dag zelf (de website www.volvo-elandrun is vanaf 23 januari 2012 actief).

De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers te weigeren of uit te sluiten.

OP HET CIRCUIT

Op het circuit, dat volledig is voorzien van asfalt, is door middel van pylonen een parcours uitgezet met daarin een aantal pittige bochten. De rijders en hun Volvos moeten proberen om dit parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Iedere rijder kan meerdere pogingen wagen. Daardoor wordt het parcours vertrouwder en de kans op een mooie klassering groter. Er zijn ruime groenstroken en uitrijstroken rond het parcours zodat de risicos minimaal zijn. Desondanks is deelname geheel voor eigen risico. Het is al vele jaren perfect verlopen en de organisatie wil ook dit jaar weer dezelfde prettige wijze van sportief bezig zijn met de Volvo.

Publiek op de baan is absoluut niet toegestaan. Aanwijzingen van de speaker, de veiligheid marchals en starter moeten strikt worden opgevolgd. Het spreekt voor zich dat de organiserende verenigingen en personen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

HOE HARD?

De rondetijden worden handmatig geklokt. Deelnemers worden door de organisatie ingedeeld in negen klassen. Het spreekt voor zich dat het verschil tussen een B4B een B20, B30 of zelfs een B5234 (850) tamelijk groot is. Maar laat u niet verrassen. Sommige oudjes zijn kwieker dan ze eruit zien. En het gaat soms niet om snelheid maar vooral stuurmanskunst.

De regels en klassen worden weer duidelijk ter plaatse aangegeven. Deelnemers krijgen van tevoren uiteraard instructie.

Aan het einde van de dag tegen 17.00 uur sluiten we het evenement af.

PUBLIEK WELKOM!

Toeschouwers hebben ieder jaar genoten! Dus ook voor leden die niet zelf met hun auto het circuit op willen en voor familieleden en vrienden, belooft dit evenement zoals ieder jaar weer een aantrekkelijk schouwspel te worden. Iedereen die Volvo een warm hart toedraagt wordt hierbij uitgenodigd om te komen kijken. Vele kijkers werden enthousiaste deelnemers!

Daarnaast biedt het Volvo Rallyteam , de toeschouwers de mogelijkheid om een snelle ronde mee te rijden in een van de rally Volvos. Een unieke ervaring vanuit de zetel van de navigator. De rally Volvos rijden hun demonstratie rondes tussen de normale deelnemers door zonder mededinging.

Voor meer informatie zie:
http://www.volvo-elandrun.nl/content/2011/02/Volvo-Eland-Run-2011-is-een-feit
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright