Las- en Plaatwerk cursus
Datum: 14-11-2010
Locatie: Malden

Dit is een door V3C georganiseerd evenement

Om de leden die op Zaterdag bezet zijn óók een kans te bieden om gebruik te maken van een door de TC georganiseerde dag, wordt de "Plaatwerk cursus" in 2010 op Zondag 14 November gehouden.

We zijn dit keer weer te gast bij Ton en Rob v/d Berg in Malden (onder Nijmegen). Dit jaar alweer voor de derde keer, maar de vorige was in 2008 dus er zullen inmiddels maar genoeg leden zijn die het nog nooit meegemaakt hebben.

Met de eerdere cursussen in gedachten willen we dit keer weer een uitgebalanceerde inhoud van de dag presenteren, met een mix van uitleg en zelf doen.

De aanvangstijd is 10:00 uur

- Eerst wordt er een uitleg gegeven over de aandachtspunten aan de carrosserie, ofwel 'waar gaat het meestal mis' met wat algemene achtergrond over corrosie erbij.
- Aan de hand van de bekende punten, zijn er een aantal adviezen die van belang zijn voor het behoud van uw Volvo, toepassing van roestwerende en onderhouds producten, etc.
- ook worden de A.P.K. en veiligheidspunten behandeld.

Daarna komt er een wat meer praktisch gedeelte waarin leden zelf wat 'Hands On Ervaring' kunnen opdoen met zaken zoals:
- roestschade uitslijpen, schoonmaken
- stukken vervangende staalplaat op maat en in vorm maken
- MAG lassen (CO2 lasdraad proces)
- (eventueel) puntlassen met een speciaal puntlas apparaat

De familie van de Berg heeft veel ervaring met het restaureren van DAF YA66's, maar ook met Volvo's zoals de 300 serie, en andere merken/types.

Wacht niet te lang met aanmelden. Lassen is niet gevaarlijk en niet eng of moeilijk als u de instructies volgt. Het is ongelooflijk om te zien dat u zelf in staat bent staal plaatselijk te smelten en het zo als het ware 'aan elkaar te lijmen'.

Deze cursus is uitsluitend toegankelijk voor clubleden en huisgenootleden. De kosten voor deze dag worden betaald uit de contributiemiddelen, er zijn dus voor de deelnemers géén extra kosten aan verbonden!

Opgeven kan vanaf 1 Oktober tot 6 November via: helaas, te laat om in te schrijven!
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright