Chevrolet Evanda Verona Class Full Option


Autogegevens:
Merk:ChevroletModeljaar:2006
Type:Evanda VeronaMotorcode:T20SED
Uitvoering:Class Full OptionMotorinhoud:1998 cc
Kleur:Poly Silver MetallicBrandstof:Benzine
Kleurcode:92UCarosserie:4 deurs sedan
Interieurcode:-Transmissie:4-traps automaat
Opmerkingen:
Omdat ik tegenwoordig verder van huis werk, wilde ik een dagelijkse auto om de Volvo's te ontzien. Dit werd deze Chevrolet.

Het is een auto die over de gehele wereld onder verschillende merk- en typenamen is verkocht. Je merkt echter goed dat deze auto voornamelijk ontworpen is voor de Noord Amerikaanse markt. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de vele waarschuwingen, verwijzingen naar Amerikaanse producten en leveranciers, én de complete uitrusting (full option in dit geval zelfs) die een enorm groot comfort met zich meebrengt. Dat laatste is waarom ik de auto heb gekocht. Iets waar ik inmiddels een paar 1000 kilometer later geen spijt van heb.

Technisch gezien is het betrouwbare techniek welke al verouderd was toen deze auto werd geproduceerd. De 2-liter motor bijvoorbeeld is een Opel-blok wat in de basis uit de jaren 70 stamt, en in min of meer deze vorm al vanaf halfweg jaren 90 wordt gebruikt in de Opel Astra. De automaatbak is een 4-traps van ZF en is een doorontwikkeling op de bak uit de Volvo 440. Desondanks haalt de ruim 1400kg zware auto toch een verbruik van 1/14. Aan de andere kant was Daewoo, de fabrikant, zijn tijd wel weer ver vooruit qua carrosserie. 11 jaar na dato nog nergens roest, waarschijnlijk omdat hij (gedeeltelijk?) verzinkt is.

Qua comfort wordt je vooral erg lui in zo'n auto, alles is met een elektrisch knopje als het al niet automatisch gaat. Zo zijn we bij onze Volvo's 300-serie blij dat we een ruitenwisserinterval of nachtstand op de binnenspiegel hebben, bij deze auto werkt dat allemaal automatisch. Verder is hij vooral heel comfortabel geveerd naar Europese maatstaven, iets waar je vandaag de dag helaas met een vergrootglas naar moet zoeken.

Foto's:

Naar het Fotoalbum
Sponsors  |  Gebruiksaanwijzing  |  Credits & Copyright